Telefon ikon Telefonszámaink

Gyakran ismételt kérdések

A Logosz iroda tud hozzájáruló nyilatkozatot biztosítani?

Igen, a széhelyszerződésünk tartalmazza.

Cégalapításkor először a LOGOSZ irodába kell menni vagy az ügyvédhez?

A cégalapítás menete elsőre bonyolultnak tűnhet, de kollégáink segítenek eligazodni benne. Ha a cégalapítást nem a mi irodánkban kívánja elvégezni, hanem saját ügyvéddel rendelkezik, azonban székhelyszolgáltatást igénybe venne nálunk, akkor az alapításnál fontos az elvégzendő feladatok sorrendje. Először az ügyvédet szükséges felkeresnie, hiszen az ügyvéd által kiállított papírokkal lehetséges nálunk a szerződéskötés. A székhelyszolgáltatásra vonatkozó szerződéskötés során kapott hozzájárulási nyilatkozatot pedig el kell juttatnia az ügyvédjének, mivel ezt csatolni szükséges a cégbíróságnak való benyújtáshoz. Ha a cégalapítást és székhelyszolgáltatást is a LOGOSZ Cégcsoportnál szeretne igénybe venni, akkor ez egyszerre elintézhető irodáinkban és nem szükséges felesleges köröket futnia.

Melyik adózási formát válasszam cégalapításkor?

Cégalapítás előtt számos olyan kérdés felmerül, amelyet jobb könyvelővel tisztázni. Az adózási mód és társasági forma kiválasztásánál több tényezőt is figyelembe kell venni, hogy a későbbiekben a vállalkozása költségtakarékosan tudjon működni. Cégalapítás könyvelés nélkül is lehetséges, de később nagy szükség lehet könyvelőre. Saját vállalkozás beindítása előtt ajánlott kikérni könyvelője segítségét, vagy forduljon partnercégünkhöz, a Kontír Professional Kft.-hez (konyvelesbudapest.hu). 

Melyek a cégalapításhoz szükséges dokumentumok? Mi kell a cégalapításhoz?

A cégalapításhoz szükséges dokumentumok az alábbiak: személyi igazolvány (helyette útlevél vagy jogosítvány is elfogadható), lakcímkártya, és adókártya. Külföldi lakcímmel rendelkező tulajdonos/ügyvezető esetén szükséges magyar adószámot igényelni a cégalapításhoz a NAV ügyfélszolgálatánál. Ezen kívül a külföldi lakcímét igazoló okmány/hivatalos okirat bemutatása is szükséges. Ha külföldi cég szerepelni fog a társaságban tulajdonosként, abban az esetben a külföldi cég friss cégkivonatára és hiteles fordítására is szükségünk lesz.

Bővebben

Ha nem a Logosztól kérem a székhelyet, akkor milyen dokumentumot vigyek a cégalapításkor, székhelymódosításkor?

30 napnál nem régebbi tulajdoni lapra lesz szükségünk, valamint az ingatlan tulajdonossal aláírt székhely hozzájárulási nyilatkozatra (amely mindenképpen tartalmazza, hogy hozzájárul, hogy a társaság székhelyként használhassa az ingatlant, valamint az a cégnyilvántartásba bejegyzésre kerülhessen). Amennyiben haszonélvező szerepel az ingatlan tulajdoni lapján, akkor az Ő aláírása szükséges. Bérleti szerződés is megfelel, amennyiben az tartalmaza, hogy hozzájárul, hogy a társaság székhelyként/telephelyként/fióktelepként használhassa az ingatlant, valamint az a cégnyilvántartásba bejegyzésre kerülhessen.

Kinek kell jelen lennie cégalapításkor?

Cégalapításkor meg kell jelennie az alapító tagnak/tagoknak, valamint az ügyvezetőnek, amennyiben ezt a pozíciót a tagokon kívül más személy fogja ellátni. Alapításkor meghatalamazott nem járhat el más helyett.

Mennyi időt vesz igénybe a cégbejegyzés?

A törvény szerint az adószám megállapításától számított 1 munkanapon belül a Cégbíróság bejegyzi a céget. Ez a gyakorlatban általában 1-2 napot vesz igénybe elektronikus cégeljárással, a kérelem beadástól számítva.

Fontos előzetesen tájékozódni a cégalapítás lépéseiről és a szükséges dokumentumok köréről, hiszen valamilyen kimaradt lépés vagy hiányzó dokumentum meghosszabbíthatja a folyamatot.

Kft. alapításnál a 3 millió forint alaptőkét milyen formában kell rendelkezésre bocsátani?

A 3 millió forintos Kft. alaptőke rendelkezésre bocsátható készpénzben vagy apport formájában. Ezt az összeget lehet a cégbejegyzés után egyszerre, vagy részletekben, maximum két év alatt rendelkezésre bocsátani, de a részletfizetési szándékot az alapító okiratban, vagy társasági szerződésben fel kell tüntetni.

Kell fizetni cégalapítás illetéket?

2017. március 16-tól az Itv. 45.§ /1a/ valamint a Ctv. 20.§ /2a/ bekezdése alapján az eljárás illetékmentes a Kft., Bt., Kkt., és Szociális szövetkezet esetében. Illetékkötelezettség csak a Zrt. esetében maradt meg, ami 50. 000 Ft.

Bővebben

A Logosz honlapján bruttó vagy nettó cégmódosítás és cégalapítás árak vannak feltüntetve?

A honlapon nettó árak szerepelnek, vagyis a 27%-os Áfát még hozzá kell adni, hogy megkapjuk a tényleges, bruttó árat.

Lehet kártyával fizetni a cégalapítás díját a Logosz irodákban?

Jelenleg csak készpénzzel lehet fizetni irodáinkban.

Milyen valutával fizethetek?

Mivel a pénzváltás irodáinkban nem megoldható, ezért kizárólag Forintot (HUF) fogadunk el.

Mit takar az ingyenes 30 perces cégalapítás tanácsadás?

A cégalapítás előtt állókkal a LOGOSZ munkatársai fél órában átbeszélik a cégalapítás lépéseit, áttekintik a cégalapítási szerződésminta kitöltéséhez szükséges adatok, információk körét és a beadáshoz szükséges dokumentumok listáját.

Bővebben

Hogyan válasszunk cégnevet? Hogyan lehet elvégezni cégalapítás előtt a cégnév ellenőrzését?

Cégalapítás cégnév ellenőrzése után ajánlott, hiszen rosszul megválasztott cégnév esetén a cégbíróság elutasíthatja a cégbejegyzési kérelmet. A cégnév ellenőrzését az e-cégjegyzék honlapján lehet elvégezni.

Bővebben

További találatok cégalapítás témában itt.

keyboard_arrow_up