Telefon ikon Telefonszámaink

Mit takar az ingyenes 30 perces cégalapítás tanácsadás?

Cégalapítás - tanácsadás

Cégalapítás, vállalkozás indítás előtt számos kérdést át kell gondolni, el kell dönteni. Előfordulhat, hogy szakember segítségére van szükség ezek áttekintéséhez, főleg ha a vállalkozás indítás egy teljesen ismeretlen és új terület. A LOGOSZ munkatársai fél órás ingyenes cégalapítás tanácsadással igyekeznek megkönnyíteni a leendő cégtulajdonosok kezdeti döntéseit.

A 30 perces cégalapítás tanácsadás főként a cégalapítás menetéhez, lépéseihez kapcsolódó gyakorlati kérdések megvitatására szolgál, különös tekintettel a cégalapítási és székhelyszolgáltatási szerződésminták kitöltéséhez szükséges információk körére.

Irodáinkban segítséget nyújtanak a megfelelő cégnév kitalálásában. Cégalapítás cégnév ellenőrzése után javasolt, hiszen a Cégbíróság nem jegyzi be a céget, ha annak neve megegyezik vagy túlságosan hasonlít egy már nyilvántartásba vett cég nevére. A cégnévnek legalább 3 karakterrel el kell térnie a már meglévő cégnevektől. A cégnév minimum a társasági forma megnevezéséből és egy vezérszóból áll. A vezérszón kívül további szavakat tartalmazhat a cégnév, de míg a vezérszó lehet mozaikszó, idegen nyelvű szó vagy rövidítés is, addig a plusz szavak kizárólag magyar nyelvű, jelentéssel bíró szavak lehetnek.

A cégalapítás szerződésmintákban fel kell tüntetni a végezni kívánt tevékenység pontos megnevezését és a Gazdasági Tevékenységek Egységes Ágazati Osztályozási Rendszere (TEÁOR) szerinti számát is. Munkatársaink segítenek ezek kikeresésében és meghatározásában.

A cégalapítási tanácsadás során információt kap a cégforma szerinti jegyzett tőke kötelező minimum értékéről, a rendelkezésre bocsátás lehetőségeiről és határidejéről. Ezen kívül tájékoztatják a cégalapításhoz szükséges dokumentumok listájáról, hogy amikor elérkezik a létesítő okirat aláírásának ideje, biztosan ne maradjon otthon semmi fontos irat.

Kollégáink tájékoztatást adnak a cégalapítási költségek alakulásáról és a céges bankszámla nyitást érintő kérdésekről. A LOGOSZ a K&H Bank partnere, így ügyfeleink kedvezményes feltételek mellett nyithatnak céges bankszámlát a K&H bármely fiókjában.

keyboard_arrow_up