Telefon ikon Telefonszámaink
A cégalapítás általános lépései

A cégalapítás általános lépései

Frissítve: 2023.06.01.

A cégalapítás folyamata hazánkban általában viszonylag egyszerű, különösen a kis- és középvállalkozások számára. Az elmúlt években jelentős lépések történtek a bürokrácia csökkentése és az üzleti környezet egyszerűsítése érdekében állami oldalról is.

Kategória: cégügyek | Címkék: bankszámla , cégalapítás , cégforma , cégnév

A jövő szakmái - robotika

A jövő szakmái

Frissítve: 2023.01.24.

Az elmúlt években ízelítőt kaphattunk, mennyire változó világ vesz minket körül.
Ahogy a körülményeink és az arra adott válaszok változnak, úgy a munkaerő-igények területén is új kihívásokkal nézünk szembe.

Kategória: érdekesség | Címkék: EU , ismeretterjesztő , munkavállaló

Széchenyi Kártya Program Max néven folytatódik a kkv-k számára kialakított hitelprogram

Fix kamatozású hitelek a kkv-knak

Közzétéve:

A kormány július közepén döntést hozott a Széchenyi Kártya Program jövőjéről. Ennek tekintetében megvizsgálta a kkv hitelpiac lehetőségeit, az eddigi eredményeket, majd a magyar családok és hazai vállalatok támogatása érdekében a programot meghosszabbította.

Kategória: cégügyek | Címkék: kkv , támogatás

Változások az ekhóban! Kevesen választhatják, de ők most igazán jól járhatnak!

Változások az ekhóban!

Közzétéve:

Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás, azaz az ekhó adózási forma kedvezőbbé tétele sok, eddigi katás adózónak jelenthet megoldást. Legfőképpen azoknak nyújthat segítséget, akik viszonylag alacsony bevételt generálnak. Hogyan is csökkenti az állam az ekhót és pontosan kik vehetik ezt igénybe? Cikkünk összefoglalja a legfontosabb részleteket!

Kategória: cégügyek | Címkék: adózás

Vállalkozz digitálisan! Ingyenes tanácsadás elérhető a hazai vállalkozásoknak!

Vállalkozz digitálisan! Ingyenes tanácsadás elérhető!

Közzétéve:

Vállalkozások digitalizálása igen népszerű téma manapság, hiszen komoly versenyelőnyt is jelenthet a piacon. Ön is modernizálná vállalkozását, de nem tudja hogyan álljon neki? Ingyenes személyre szabott tanácsadás elérhető a Modern Vállalkozások Programjának keretén belül!

Kategória: érdekesség | Címkék: ismeretterjesztő , kkv , támogatás

Nőtt az alkalmi munka közterhe, bizonyos esetekben az eddigiek duplája az új összeg

Nőtt az alkalmi munka közterhe

Közzétéve:

Az alkalmi munkavállalás közterheit és a hozzá kapcsolódó nyugellátási alapot is növelte az új extraprofitadóról szóló kormányrendelet, melynek érintettjei az egyszerűsített jogviszonnyal foglalkoztatottakat, alkalmi munkásokat és filmforgatások statisztáit foglalkoztató cégek. A rendelet a 2022. július 1-jétől létesített jogviszonyokra vonatkozik.

Kategória: cégügyek | Címkék: adózás , munkavállaló

Civil szervezetek szerepe a gazdaságban

Civil szervezetek szerepe a gazdaságban

Közzétéve:

2014-ig lehetséges volt nonprofit Kft.-t alapítani Magyarországon, az ezt követő év után az addig alapított cégek működése zavartalanul folyt tovább, illetve egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a gazdaságban az úgynevezett civil szervezetek. Mi is a szerepe a gazdaságban a nonprofit cégeknek, illetve a civil szervezeteknek? Cikkünk az alábbi témát járja körbe!

Kategória: fogalommagyarázat | Címkék: cégforma , ismeretterjesztő , speciális cégformák

Mit tegyünk a KATA változása után?

Mit tegyünk a KATA változása után?

Frissítve: 2022.07.22.

A KATA törvényváltozás minden Egyéni vállalkozót és Betéti társaságot érint. A törvény értelmében csak az maradhat a KATA adózás alatt, aki kizárólag magán személyek felé számláz és a tevékenységet főállásban végzi.

Kategória: cégügyek | Címkék: adózás , cégalapítás , cégforma , családi vállalkozás , egyéni vállalkozás , határidő , KATA

Mitől eredményes egy reklámstratégia? Ismerni kell a vásárlót. Humorra és nevetésre vágynak a vevők!

Boldogságra vágynak a vásárlók

Közzétéve:

Az Oracle Fusion Cloud Customer Experience (CX) és az ötszörös New York Times bestseller író és podcaster Gretchen Rubin voltak annak a kutatásnak vezetői, melynek egyik kimutatása volt, hogy az emberek jobban szeretnék, ha a márkák többet foglalkoznának vásárlóik szórakoztatásával, megnevettetnék őket. Ezzel szemben vezetői oldalról azt az eredményt kapták, hogy az ügyfélkapcsolatok lebonyolításában félve használnának humort a vállalatok vezetői.

Kategória: érdekesség | Címkék: ismeretterjesztő , marketing

Tevékenységi körök rendszerének felépítése

Tevékenységi körök rendszerének felépítése

Közzétéve:

Vállalkozás indításakor elengedhetetlen feladat a vállalkozás tevékenységének meghatározása, így vállalkozóként biztosan találkozott már a tevékenységi körök fogalmával. A tevékenységi körök csoportosítása, illetve a TEÁOR és ÖVTJ fogalma és ezek felépítése viszont már egy bonyolultabb rendszer, aminek megértésében segíthet cikkünk!

Kategória: fogalommagyarázat | Címkék: cégalapítás

Csökkennek a kkv-k adminisztrációs terhei. Új rendszer bevezetését tervezik

Csökkennek a kkv-k adminisztrációs terhei

Közzétéve:

A Pénzügyminisztérium egy olyan modern rendszer kidolgozásán foglalatoskodik, mellyel éves viszonylatban akár több tízmilliárd forintot spórolhatnak a kkv-k. A rendszer elsődleges célja, hogy a foglalkoztatás adminisztrációs terheit csökkentse, az adatok feldolgozását modernizálja és gyorsítsa.

Kategória: cégügyek | Címkék: adózás , kkv

Kiket ellenőrizhet nagy eséllyel a NAV az idei évben? Kiknek érdemes felkészülni és javítani még a hiányosságokat?

Kiket ellenőrizhet nagy eséllyel a NAV az idei évben?

Közzétéve:

A Nemzeti Adó és Vámhivatal, azaz a NAV bármikor kopogtathat az ajtón ellenőrzés céljából. Vannak azonban olyan szektorok, területek, ahol ennek nagyobb az esélye az átlagnál. A NAV minden évben kiad egy ellenőrzési tervet, amiből tudható, hogy az adott évben mik a fő prioritások az ellenőrzések kapcsán. Vajon az Ön cége mennyire érintett ebben?

Kategória: cégügyek | Címkék: adózás , kkv , NAV , számlázás

keyboard_arrow_up