Kkv-k modern üzleti és termelői kihívásokhoz való alkalmazkodása

Közzétéve:

Kkv-k modern üzleti és termelői kihívásokhoz való alkalmazkodása

A 2021-2027 Uniós ciklus remek fejlesztési pályázatokkal indul, ilyen például a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatását célzó GINOP Plusz-1.2.1-21 pályázat. Június 28-tól van lehetőség pályázni!

A GINOP Plusz-1.2.1-21 pályázat során 200 milliárd forinttal fogják támogatni a hazai székhellyel, vagy Európai Gazdasági Térség területén lévő székhellyel és hazai fiókteleppel rendelkező; kettős könyvelést vezető; minimum 1 lezárt, teljes üzleti évvel rendelkező gazdasági társaságokat, egyéni cégeket; melyeknek a pályázat beadás előtti évben átlagosan minimum 3 fő volt a statisztikai állománya. A pályázaton nem indulhatnak KATA (kisadózó vállalkozások tételes adója) szerint adózó vállalkozások. A vállalkozáson kapott támogatás Budapest területén kívül, Magyarország teljes területén megvalósítható.

A pályázati keretösszeg 4 szakaszban válik elérhetővé. Az első szakasz idén június 28.-án, délben indul. Az első részben 80 milliárd forint támogatás kerül megítélésre, mely a szakértők előrejelzése alapján néhány órán belül kimerülhet. A második szakaszban 50 milliárd forint válik pályázhatóvá szeptember 27-én. A harmadik szakasz 2022. január 10-én indul el, 20 milliárd forintos keretösszeggel. Végül pedig 2022. április 20.-tól elérhető az utolsó 50 milliárd forint.

A mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) projektenként legfeljebb 629 millió forint támogatást pályázhatnak meg. A legkisebb elnyerhető összeg 10 millió forint. A támogatás a feltételesen visszatérítendő források közé tartozik, tehát bizonyos feltételek teljesülésével egészben vagy részben, vissza nem térítendő támogatássá válhat. A pályázaton való összeg elnyeréséhez önrész is szükséges, melynek mértéke nem lehet kevesebb, mint 30%.

A pályázaton támogatható tevékenységek köre igen széles. Ezek a következőek:

 • technológiaifejlesztés
  • technológiai kapacitás bővítése
  • az infokommunikációs, termelési és szolgáltatási technológiai fejlesztés
  • üzleti felhőszolgáltatások igénybe vétele
 • eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licence, gyártási know-how beszerzése
 • megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása
 • ingatlan- és infrastrukturális beruházás
 • tanácsadási és képzési szolgáltatások igénybe vétele

Ezen kívül számos pályázat kínál még remek lehetőségeket vállalkozások számára, ezért érdemes figyelni a kiírásokat. Ha még nincs vállalkozása, de úgy érzi jó ötletei vannak és szeretne alapítani egyet, érdemes tisztában lenni vele, hogy lehetséges új vállalkozás indítása támogatással is lehetséges. A nemrégiben lezárult Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válását támogató program keretein belül nyújtott támogatás eredményeképpen várhatóan közel 9000 új vállalkozás fog elindulni 2022-ig.

Forrás: palyazatok.gov.hu, vg.hu, kamaraonline.hu

keyboard_arrow_up