Telefon ikon Telefonszámaink

Újlengyeli iroda elérhetőségei

2724 Újlengyel, Nyári Pál utca 15.

+36 20 384 5483

Email: logoszujlengyel@gmail.com

Nyitva tartás:
hétfő-péntek: 8.30-12.30

Irodavezető: Petrányiné Szele Ildikó +36 20 384 5483

Munkatársak száma: 1

Iroda működésének kezdete: 2021

Számlázás: Cégotthon Székhelyszolgáltató Kft.
Adószám: 25457681-2-41
Cégjegyzékszám: 01-09-276292

Székhelyszolgáltatás Újlengyelben? Lehetséges!

A közel 1800 fős településen számtalan cég székhelyét tartják számon. Újlengyelt a magyar adó-paradicsomként is szokás emlegetni. Minek köszönheti ez a kis falu a népszerűségét a cégek körében? Természetesen a kulcs az adózásban rejlik.

Székhely választásnál mindenképp figyelembe kell venni a helyi adókat, hiszen akár súlyos összegeket is fizethet a vállalkozás az adott önkormányzatnak. Újlengyel települése ebből a szempontból kedvező feltételeket biztosít az itt székhelyet létesítő vállalkozások számára, ugyanis az iparűzési adó 0%, amivel jelentős pénzt spórolhat a cég. Az iparűzési adó mértéke sok helyen elérheti a 2%-ot is, ami például egy 1 milliárd árbevételű cég esetében 20 millió forintot tesz ki. Újlengyel vezetése felismerte azt a helyzetet, hogy ha kiveti az iparűzési adót, akkor nem sok bevételt tud generálni, ugyanis kevés cég van jelen a kis település életében, viszont, ha kedvez a cégeknek az iparűzési adómentességgel, akkor egy vonzó környezetet biztosít akár a belföldi, akár a külföldi vállalkozások számára. Ezért is lehet az, hogy a településen számtalan, hatalmas bevételeket generáló külföldi cég létesít székhelyet, mely cégeknek csak a székhelye található a településen, termékeik, szolgáltatásaik nem elérhetőek Magyarországon.

Milyen kiadásokra számíthat a vállalkozás, ha az iparűzési adó 0%? Az önkormányzat felé szükséges fizetni a gépjárműadót, amennyiben a cég tulajdonában van bármilyen jármű, illetve költségként merülhet fel a székhely bérlése. Mérlegelni szükséges, hogy ezek alapján mennyire alakulnak kedvezően a vállalkozás kiadásai.

Újlengyel adózási szempontból vonzó lehet a vállalkozásoknak, illetve nem utolsó szempont, hogy a fővárostól csak 40 percre helyezkedik el. Amennyiben újlengyeli székhelyszolgáltatáson gondolkozik, vegye fel a kapcsolatot helyi irodánkkal az elérhetőségeink egyikén!

Forrás: hvg.hu, origo.hu, 24.hu

keyboard_arrow_up