Vissza az irodába! Véget ér a home office!?

Vissza az irodába! Véget ér a home office!?

Közzétéve:

A COVID-19 terjedése az életünk majdnem minden területére hatással volt. A kontaktusok csökkentése érdekében ezrek kezdtek távmunkában dolgozni. A járvány lecsengésével azonban lassan véget érhet a home office… Mi lesz ezután? Visszatérünk még az irodákba?

Kategória: koronavírus | Címkék: munkavállaló

Táppénz karantén alatt

Jár táppénz karantén alatt?

Közzétéve:

Valószínűleg a legtöbb munkavállaló tisztában van azzal, mire jogosult, ha betegség miatt nem mehet dolgozni, vagy a gyermeke betegsége miatt kényszerül otthon maradásra. A mostani helyzet azonban sok kérdést felvet, hiszen egyre többen kerülnek egészségesen hatósági karanténba a járványhelyzet miatt… Karantén alatt milyen juttatásokra vagyunk jogosultak?

Kategória: koronavírus | Címkék: kkv , munkavállaló

Kormányrendelet a távmunkáról

Megjelent a távmunkáról szóló új kormányrendelet

Közzétéve:

A napokban jelent meg a távmunkáról szóló kormányrendelet, amely a vírushelyzetre való tekintettel kimondja, hogy a munkavállalók és a munkáltatók a Munka törvénykönyve távmunkavégzésre vonatkozó előírásaitól eltérően is megállapodhatnak.

Kategória: koronavírus | Címkék: támogatás , munkavállaló

A koronavírus cégek működésére és kereskedelemre gyakorolt hatásai

A koronavírus cégek működésére és kereskedelemre gyakorolt hatásai

Közzétéve:

Az elmúlt hetekben több saját, munkáltató és kormány által hozott döntés lépett érvénybe, ami a koronavírus terjedésének lassítását célozza. Sehol nem ajánlott, de sok helyen már nem is szabad elhagyni a lakóhely szerinti várost, városrészt, ami sokaknak ellehetetleníti a munkavégzését. Munkaerő hiányában lassul vagy le is állhat a termelés, az értékesítés és az áru szállítás, amely zavart eredményezhet a globális ellátó rendszerben. A járvány hatásai így olyan területeket is elérhetnek, ahol a járvány nem ütötte fel a fejét.

Kategória: koronavírus | Címkék: EU

keyboard_arrow_up