Milyen online vállalkozás indítása lehetséges?

Közzétéve:

Milyen online vállalkozás indítása lehetséges? Online vállalkozás indítása népszerűbb mint valaha.

Online vállalkozás indítása nagyon népszerű mostanában. De mit is jelent pontosan az online vállalkozás indítás? A legtöbb vállalkozás már rendelkezik honlappal vagy közösségi média platformmal, azonban kevesen végzik a teljes tevékenységüket az interneten.

Mit tekintünk tehát online vállalkozás indításnak? A cégalapítás menete ugyanolyan átlagos vállalkozás és olyan esetében, mely az interneten keresztül végzi a tevékenységét. A technológia fejlődésének hála ma már bármilyen vállalkozás elindítható online. Egyéni vállalkozás indítása online, Ügyfélkapu hozzáféréssel, ügyvéd segítsége nélkül is lehetséges. Társas vállalkozások indítása online kicsit nehezebben megoldható, mivel a létesítő okiratot az ügyvéd jelenlétében szükséges aláírnia a vállalkozónak. Ügyvédi ellenjegyzés után, azonban cégbejegyzési kérelmet online adja le az ügyvéd is.

A cégalapítás után a vállalkozások jelentős része offline módon végzi a tevékenységét, és felhasznál internetes platformokat az elérhetőség növelése, népszerűsítés és online értékesítés megkönnyítése érdekében. Van azonban néhány olyan tevékenységi mód is, mely teljesen online végezhető, így egyre több az olyan vállalkozás, melynek nincsen szüksége fix irodára a munkavégzéshez, termék értékesítéséhez. Fontos tisztában lenni vele, hogy attól még kötelező székhely megjelölése a létesítő okiratban, ahol a hivatalos levelek átvétele, érkeztetése, megőrzése zajlik.

Az online világban számos új „munkahely”, „szakma” keletkezett, mely millióknak biztosít megélhetést. Sok korábban hobbiként indult tevékenységben látták meg az üzleti lehetőséget hirdetők, vállalkozók – ilyen például a youtube tevékenység, vagy akár az e-sport. A technológia fejlődésével egyre több ügyet lehet online elintézni és egy nevesebb vállalkozás sem élhet már honlap vagy közösségi média felület nélkül. Nem érthet azonban mindenki mindenhez, így megnövekedett a szerepe azon szolgáltatásoknak, melyek az online világban való boldogulást segítik. Ezek a viszonylag új területek pedig lehetőséget biztosítanak online vállalkozások indítására. Az elmúlt időszakban igen keresett szolgáltatások és szakemberek voltak a webdesigner, a programozó, a SEO szakember, a grafikus, facebook oldal kezelő. Sok helyen hallani még a virtuális asszisztens, online szövegíró, marketinges, konkurencia elemző, google analytics/adwords kezelő és hasonló munkakörökről. Ezen tevékenységekhez szükséges tudás egy része online, autodidakta módon elsajátítható, ha valakinek van hozzá érzéke és nem sajnálja az időt és energiát. Természetesen a legtöbbhöz találhatóak már képzések is, ha azonban a tevékenység végzése nem képzettséghez kötött, akkor az úgy nevezett született tehetségek gyakorlással és rengeteg tapasztalattal megélhetnek az adott területeken, tehát a hobbiként elkezdett tevékenységekből is lehet pénzkereseti forrás.

A koronavírus járvány miatt, a személyes kontaktusok számának csökkentése érdekében sok olyan szolgáltatás is átalakult online elérhető formára, melyeket korábban csak offline, személyes találkozással lehetett igénybe venni. A vírus miatti szigorítások tehát számos új online vállalkozás indítására adtak lehetőséget. Tipikusan ilyen többek között az online tanácsadás, legyen szó akár pénzügyi-, hitel-, adó- vagy pszichológiai tanácsadásról, az online személyi edzős és csoportos edzések és az élelmiszer házhozszállítás is. Az elmúlt évben számos vállalkozás indult vagy alakult át, mely ezen megváltozott igények kielégítését tűzte ki célul.

Ha talál valamilyen tevékenységet, melyben szívesen kipróbálná magát mint vállalkozó, most könnyen és olcsón megteheti. Egyéni vállalkozás indítása online igen egyszerűen elvégezhető, ráadásul ingyenes és gyors. Ha nem szeretne rögtön saját honlapot, készíthet a vállalkozásának egy facebook oldalt is, melyet elkezd tartalommal megtölteni. Ha a tevékenység végzéséhez elég egy számítógép és internet kapcsolat, akkor az irodabérlésen és egyéb költségeken is spórolhat. Online vállalkozás indítása tehát akár 2 napon belül lehetséges. Másodállású egyéni vállalkozás indítása mellett pedig megtarthatja a fix munkahelyét és kevesebb adófizetési kötelezettsége is keletkezik.

Online vállalkozás indítása most népszerűbb mint valaha. Próbálja ki magát vállalkozóként, akár teljes idejű állásának megtartásával!

keyboard_arrow_up