Telefon ikon Telefonszámaink

Kötelező törzstőke emelés - Elindultak a büntetések!

Közzétéve:

Kft kötelező törzstőke emelés

100 ezertől 10 millió forintig terjedő PÉNZBÍRSÁG, végső soron pedig MEGSZÜNTETÉS várhat azokra a cégekre, akik nem tettek eleget a korlátolt felelősségű társaságok számára előírt kötelező törzstőke emelésnek. De még van lehetőség pótolni az intézkedést, a LOGOSZ segít!

A törzstőke emelés határideje 2017. március 15. volt, eddig az időpontig kellett a Kft-knek a törzstőkéjüket hárommillió forintra emelni, vagy dönteni működési formájuk megváltoztatásáról.

Aki a törzstőke emelés határidejét elmulasztotta, és nem tett eleget jogszabályi kötelezettségének, azzal szemben a Cégbíróság törvényességi felügyeleti eljárást indít. Ennek első eleme az, hogy a cég felszólítást kap a jogszabálysértő állapot megszüntetése érdekében. Amennyiben az érintett vállalkozás a felszólítás ellenére sem teszi meg a szükséges intézkedéseket, úgy az pénzbírságot, vagy a társaság megszüntetését vonhatja maga után.A közelmúltban a NAV és a Cégbíróság elkezdte az ellenőrzéseket és a büntetések kiszabását.

Ha a korlátolt felelősségű társasággal szemben megindul a kényszertörlési eljárás, a továbbiakban nem folytathat gazdasági tevékenységet, és hitelezői igényt tarthatnak követeléseik megtérítésére.

Ha pedig a társaság az eljárás során nem fizeti ki valamennyi hitelezőjét, a bíróság a törléssel egyidejűleg a többségi befolyással rendelkező tagokat és a társaság vezető tisztségviselőit eltiltja e tevékenységük gyakorlásától. Az eltiltás azzal jár, hogy e személyek 5 éven keresztül más társaságoknak sem lehetnek korlátlanul felelős vagy többségi befolyással rendelkező tagjai, és ezalatt vezető tisztséget sem viselhetnek.

Ha eddig elmulasztotta elvégezni a törzstőke emelést, jöjjön be a Logosz irodájába, ahol mindenben segítünk, elvégezzük a cégmódosítást, hogy ne kerüljön sor a büntetésre.

Csak ügyvédi munkadíjat kell megfizetni, mely összege a következő:

  • Kötelező cégmódosítás és törzstőke emelés hárommillió forintra készpénzzel: 18.900 Ft + Áfa
  • Kötelező cégmódosítás és törzstőke emelés hárommillió forintra apporttal: 22.900 Ft + Áfa

Ne várja meg a büntetést!

keyboard_arrow_up