Telefon ikon Telefonszámaink

Adóbevallás 2018: Ne maradjon le a fontosabb határidőkről!

Közzétéve:

Adóbevallási határidő

Sokan úgy gondolják, hogy az adóbevallás elkészítése semmilyen személyes kötelezettséggel nem jár, hiszen a NAV elkészíti kérés nélkül is. Nagy hiba azonban ellenőrzés nélkül elfogadni az adóbevallás-tervezetet, hiszen az Ön felelőssége az adóbevallása pontos elkészítése.

2018-as adóbevallásához ajánljuk figyelmébe könyvelési szolgáltatásunkat, ha szeretné, hogy adóbevallása a megfelelő szakmai háttér biztosításával történjen meg. A NAV általi adóbevallás-tervezetet alaposan ellenőrizzük, valamint minden Önt érintő adókedvezményről megfelelően tájékoztatjuk, hogy semmilyen kedvezmény ne maradjon kihasználatlan. Könyvelési szolgáltatásainkról az alábbi oldalon tájékozódhat: https://konyvelesbudapest.hu

Az adóbevallás elküldhető online ügyfélkapun keresztül, vagy bármely ügyfélszolgálaton kérhető kitöltött formanyomtatvány postázásával.

2018-tól több törvényi változás is hatással van az adóbevallás elkészítésére. Egyrészt bővül azoknak köre, akik számára a NAV adóbevallás-tervezetet készít: általános forgalmi adó fizetésére kötelezett magánszemélyek és őstermelők. Ettől az évtől kezdve megszűnik a munkáltatói adómegállapítás. Az adózók tehát csak kétfajta módon adhatják be adóbevallásukat: vagy elfogadják a NAV által készített tervezetet, vagy saját maguk (esetleg megbízott személy) készítik el az adóbevallást.

Fontosabb határidők az Adóbevallás 2018-hoz:

2018. január 8.: A NAV honlapján elérhető az e-szja webes kitöltő felülete, és az 1+1 százalékos nyilatkozat is beküldhető. 2018-tól az egyházi szervezeteknek felajánlott 1% -kal kapcsolatos eljárási rend is módosul: a NAV minden évben elutalja az összeget a kiválasztott szervezetnek addig, míg a felajánlásról szóló nyilatkozat visszavonásra nem kerül. A régi ÁNYK program is elérhető a NAV honlapján mely szintén használható az adóbevallás kitöltésére.

2018. január 31.: A NAV értesít minden adózót a változásokról, teendőkről és fontos határidőkről ügyfélkapun keresztül vagy postai úton, valamint eddig az időpontig kell minden adózónak megkapnia a munkáltatói igazolását.

2018. február 26.: Az egyéni vállalkozók szja bevallásának benyújtási határideje.

2018.március.15.: Az adóbevallási tervezet megtekinthető az ügyfélkapuban.

2018. március 19.: Azok, akik nem rendelkeznek ügyfélkapuval, eddig az időpontig kérhetik az adóbevallási tervezet postázását.

Tervezet kérésének lehetséges módjai:

  • SMS-ben a +36 30 344 4304 telefonszámon: (SZJA[szóköz]adóazonosító jel[szóköz]születési dátum ééééhhnn formában )
  • a „Kérelem az adóbevallási tervezet papír alapon történő átvételéhez” elnevezésű formanyomtatványon
  • ügyfélszolgálati irodákban személyesen
  • az 1819-es telefonszámon

2018. május 22.: Az egyéni vállalkozói tevékenységet nem végző magánszemélyek, őstermelők és áfa fizetésre kötelezett magánszemélyek adóbevallásának benyújtási határideje.

keyboard_arrow_up