Telefon ikon Telefonszámaink

Székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozóknak

Székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozóknak

Székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozók (ev.) számára is elérhető. Egyéni vállalkozás indítása során is meg kell jelölni a vállalkozás székhelyét, és természetesen ebben az esetben sem feltétlenül szükséges saját ingatlannal rendelkezzünk. A LOGOSZ egyéni vállalkozó székhelyszolgáltatás igényét is kielégíti.

A LOGOSZ által nyújtott székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozó esetében is maradéktalanul megfelel a törvény által előírt feltételeknek. Üzletszerű gazdasági tevékenységként biztosítja az egyéni vállalkozás hivatalos leveleinek és küldeményeinek átvételét, rendelkezésre tartását, érkeztetését és megőrzését, más székhellyel kapcsolatos kötelezettségek teljesítése mellett. A szolgáltató a küldemények átvételéről egy munkanapon belül értesíti az egyéni vállalkozót.

Ha nem saját ingatlanba jelenti be a vállalkozás a székhelyét az egyéni vállalkozónak is rendelkeznie kell a tulajdonos hozzájárulási nyilatkozatával, mely bizonyítja, hogy adott ingatlant jogosan tüntette fel a vállalkozás székhelyeként.

Fontos megemlíteni, hogy egyéni vállalkozó székhelyszolgáltatás igénybevételére vonatkozó bejelentési kötelezettsége eltér a gazdasági társaságok bejelentési kötelezettségétől. Ha már a vállalkozás indításakor igénybe vesz székhelyszolgáltatást, akkor ennek bejelentését az ev. egy időben kell, hogy megtegye az adóhatóság felé való bejelentkezéssel. Gazdasági társaságoknak a bejegyzést követően 15 nap áll rendelkezésére, hogy eleget tegyenek a székhelyszolgáltatás bejelentési kötelezettségnek. Székhelyszolgáltatás bejelentését a ’T101E, ’T201T formanyomtatványok kitöltésével lehet megtenni a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) felé. A bejelentési kötelezettség kiterjed a székhelyszolgáltató nevére, adószámára, székhelyére és a jogviszony létrejöttének dátumára.

Ha az egyéni vállalkozó székhelyszolgáltatás bejelentése nem történik meg a kiszabott határidőn belül, akkor a NAV mulasztási bírság kiszabásával büntetheti az induló vállalkozást.

keyboard_arrow_up