Cégalapítás Budapesten a Logosz cégcsoporttal

Cégalapítás szakértelemmel

Vállalkozás indítása- Mire érdemes odafigyelni?

A Logosz célja hogy segítséget nyújtson a cégalapítás előtt állóknak. Cégalapítás Budapesten 11 irodánkban gazdasági és jogi háttér biztosításával működik. Ingyenes tanácsadással várjuk vállalkozás indítás, cégalapítás előtt, ahol minden felmerülő kérdést megválaszolunk. Segítünk kiválasztani a megfelelő adózási módozatot, tevékenységi kört, vállalkozási formát, hogy cége költségtakarékosan tudjon működni. A Logosz Cégcsoportnál a székhelyszolgáltatás és a cégalapítás díja is kedvező. Cégalapítás előtt érdemes megismerkednie a választható társasági formákkal.

Kft. alapítása

A vállalkozások körében a Kft. alapítása a legnépszerűbb, mivel a tulajdonosok felelősségvállalása korlátolt, azaz csak a cégben lévő tulajdonrészükig terjed. Kft. indítása történhet egy- illetve több személlyel is. Kft. létrehozása 3.000.000 Ft-os törzstőkével történik. Cégalapítás előtt azonban elég csak egy részét a társaság rendelkezésére bocsájtani. A Kft. törzstőke fennmaradó összegét pedig elegendő az létesítő okiratban meghatározott időpontig a cég részére bocsájtani.

Bt. alapítása

Betéti társaság alapítása a Kft. alapítással ellentétben csak többszemélyes formában alapítható.A Bt. alapítás egy nagy előnye hogy bármilyen kis összeggel, akár 2.000 Ft-tal is alapítható. Bt. létrehozása egy kül- és beltaggal történik. A beltag a társaság működéséért korlátlanul, azaz teljes vagyonával felel. A kültag ezzel szemben csak a társasági szerződésben vállalt vagyoni betétje szolgáltatására köteles. Bt. alapításakor kötelező egy fő tevékenység megjelölése, azonban egyéb melléktevékenységek is megjelölhetők Bt. létrehozása során.

Zrt. alapítása Budapesten

Zrt. alapítás előre meghatározott számú és névértékű részvényből álló alaptőkével történik. Zrt. alapítás után a tagok kötelezettsége csak a részvény névértékének vagy kibocsájtási értékének szolgáltatására terjed ki. Zrt. alapítás után a részvények nem kerülnek nyilvános forgalomba hozatalra. Zrt. alapításhoz 5.000.000 Ft alaptőke szükséges, és a pénzbeli hozzájárulásnak el kell érnie az alaptőke 30%-át. Zrt. alapítása lehetséges egy és több személy esetén is.

Cégalapításhoz szükséges dokumentumok, döntéshozások

  • Cégnév: Cégalapítás előtt érdemes többféle cégnevet is kiválasztani, mivel a Cégbíróság elutasíthatja cégalapítási kérelmét nem megfelelő cégnév választása esetén. A cégnév ellenőrzése interneten keresztül előre elvégezhető.
  • Tagok száma és társasági forma meghatározása: A társasági formák közül kollégáink segítenek kiválasztani a legmegfelelőbbet.
  • Többszemélyes cégalapítás során a tulajdonhányadok meghatározása
  • Törzstőke/Társaság vagyonának meghatározása
  • Székhely címe: Székhelyszolgáltatásunk ezt biztosítja Önnek. Ráadásul székhelyszolgáltatást + cégalapítás csomagajánlatunk kedvezőbb árakat biztosít Önnek, mintha külön külön igényelné szolgáltatásainkat.
  • Telephely, fióktelep címe
  • E-mail cím, telefonszám: Folyamatos, sikeres kommunikáció érdekében.
  • Az alapító tag(ok) és ügyvezető(k) okmányai
  • Adózási mód : Tanácsadásunk során segítünk kiválasztani Önnek a legmegfelelőbb adózási módozatot
  • Tevékenységi körök meghatározása : 1 fő tevékenység megadása kötelező, és több melléktevékenység is megadható TEAOR számokkal, melyeket szintén segítünk meghatározni

A cégalapítás menete Budapesten a Logosz irodákban

Cégalapítás lépései: munkatársaink rendelkezésére kell bocsájtani a szükséges okmányokat, adatokat. Ennek tudatában ügyvédünk elkészíti az alapítóokiratot/társasági szerződést. A papírok aláírása után a cégalapításhoz szükséges dokumentumokat azonnal elküldjük a cégbíróság részére. Sikeres cégalapítás esetén a bejegyző végzés pár nap alatt megérkezik, melyről azonnali értesítést kap. A bejegyzés keltét követő 8 naptári napon belül a társaság számláját meg kell nyitni, és a létesítő okiratban meghatározott tőkét a számlára be kell fizetni.

Várjuk Budapesten 11 irodánkban, amennyiben cégalapításon, vállalkozás indításon töri a fejét, bátran kérjen tanácsot telefonon, e-mailen vagy személyesen!

Cégalapítás csomagajánlatok