Telefon ikon Telefonszámaink
Cégalapítás menete Cégforma és adózási mód kiválasztása Üzleti ötlet Cégnév Székhely Vezető tisztségviselő Tevékenységi kör és engedélyek Törzstőke Szerződés aláírása ügyvéd jelenlétében Benyújtás cégbíróságra Bankszámla nyitás Magyar Kereskedelmi és Iparkamarai tagság

Kft. alapítása

Ha felmerül cégalapítás, Kft. alapítása a legnépszerűbb, mivel a tulajdonosok felelősségvállalása korlátolt, azaz csak a cégben lévő tulajdonrészükig terjed. Többszemélyes vagy egyszemélyes Kft. is alapítható. Kft. alapítás törzstőke befizetésével lehetséges, mely 3.000.000 Ft-ot jelent. Cégalapítás előtt azonban elég csak egy részét a társaság rendelkezésére bocsájtani. A Kft. törzstőke fennmaradó összegét pedig elegendő az létesítő okiratban meghatározott időpontig a cég részére bocsájtani. Ingyenes cégalapítás nem létezik, így a Kft. alapítás díja is tartalmazza az ügyvédi munkadíjat.

Bővebb információ Kft. alapításról itt olvasható.

Kft. alapítás költségei

Bt. alapítása

Betéti társaság alapítása a Kft. alapítással ellentétben csak többszemélyes formában alapítható. A Bt. alapítás egy nagy előnye hogy bármilyen kis összeggel, akár 2.000 Ft-tal is alapítható. Bt. létrehozása egy kül- és beltaggal történik. A beltag a társaság működéséért korlátlanul, azaz teljes vagyonával felel. A kültag ezzel szemben csak a társasági szerződésben vállalt vagyoni betétje szolgáltatására köteles. Bt. alapításakor kötelező egy fő tevékenység megjelölése, azonban egyéb melléktevékenységek is megjelölhetők Bt. létrehozása során.

Bővebb információ a Bt. alapításról

Bt. alapítás költségei

Zrt. alapítása Budapesten

Zrt. alapítás előre meghatározott számú és névértékű részvényből álló alaptőkével történik. Zrt. alapítás után a tagok kötelezettsége csak a részvény névértékének vagy kibocsájtási értékének szolgáltatására terjed ki. Zrt. alapítás után a részvények nem kerülnek nyilvános forgalomba hozatalra. Zrt. alapításhoz 5.000.000 Ft alaptőke szükséges, és a pénzbeli hozzájárulásnak el kell érnie az alaptőke 30%-át. Zrt. alapítása lehetséges egy és több személy esetén is.

Bővebb információ a Zrt. alapítás költségei gombra kattintva, a csomagajánlat alatt olvasható.

Zrt. alapítás költsége

Cégalapítás Budapesten a Logosz cégcsoporttal

Cégalapítás szakértelemmel

A Logosz célja, hogy segítséget nyújtson a cégalapítás előtt állóknak. Cégalapítás Budapesten 15 irodánkban gazdasági és jogi háttér biztosításával végezhető. Ingyenes tanácsadással várjuk vállalkozás indítása, új cég alapítása előtt, ahol minden felmerülő kérdést megválaszolunk. Segítünk kiválasztani a megfelelő adózási módozatot, tevékenységi kört, vállalkozási formát, hogy cége költségtakarékosan tudjon működni. A Logosz Cégcsoportnál a székhelyszolgáltatás és a cégalapítás díja is kedvező. Új cég alapítása előtt érdemes megismerkednie a választható társasági formákkal. A cégalapítás árak az adott cégforma utáni linkre kattintva megtekinthetőek.

Vállalkozás indítása - Mire érdemes odafigyelni?

Egyéni vállalkozás indítása

egyeni-vallalkozas-inditasa

Egyéni vállalkozás kényelmesen és egyszerűen indítható online, az Ügyfélkapu rendszeren keresztül, vagy személyesen, egy Kormányablaknál. Egyéni vállalkozás alapítása ideális azoknak, akik kipróbálnák magukat a gazdasági életben, akár teljes idejű munkájuk mellett. Hatalmas előnye továbbá, hogy tevékenysége szüneteltethető, mely idő alatt a vállalkozó nem köteles járulékfizetésre. Székhelyszolgáltatás egyéni vállalkozóknak is elérhető a Logosz Cégcsoportnál!

További információ itt olvasható

Egyéni cég alapítás

egyeni-ceg-alapitas

Egyéni cég alapítása cégnyilvántartásba való felvétellel történik és olyan személy végezheti, aki szerepel az egyéni vállalkozók nyilvántartásában. Az egyéni cég előnye, hogy minimális jegyzett tőke befizetésével teszi lehetővé az üzleti életben való önálló részvételt, korlátolt felelősségvállalás mellett. A jegyzett tőkével kapcsolatos egyetlen kikötés, hogy ha nem éri a 200.000 Ft értékhatárt, akkor csak pénzbeli hozzájárulással teljesíthető.

Bővebb információ az egyéni cég alapításáról itt található

Cégalapításhoz szükséges dokumentumok, döntéshozások

cegalapitashoz-szukseges-dokumentumok-donteshozasok
 • Cégnév: Új cég alapítása előtt érdemes többféle cégnevet is kiválasztani, mivel a Cégbíróság elutasíthatja cégalapítási kérelmét nem megfelelő cégnév választása esetén. A cégnév ellenőrzése interneten keresztül előre elvégezhető.
 • Tagok száma és társasági forma meghatározása: A társasági formák közül kollégáink segítenek kiválasztani a legmegfelelőbbet.
 • Többszemélyes cégalapítás során a tulajdonhányadok meghatározása
 • Törzstőke/Társaság vagyonának meghatározása
 • Székhely címe: Székhelyszolgáltatásunk ezt biztosítja Önnek. Ráadásul székhelyszolgáltatást + cégalapítás csomagajánlatunk kedvezőbb árakat biztosít Önnek, mintha külön külön igényelné szolgáltatásainkat.
 • Telephely, fióktelep címe
 • E-mail cím, telefonszám: Folyamatos, sikeres kommunikáció érdekében.
 • Az alapító tag(ok) és ügyvezető(k) okmányai
 • Adózási mód: Tanácsadásunk során segítünk kiválasztani Önnek a legmegfelelőbb adózási módozatot
 • Tevékenységi körök meghatározása : 1 fő tevékenység megadása kötelező, és több melléktevékenység is megadható TEAOR számokkal, melyeket szintén segítünk meghatározni

A cégalapítás menete Budapesten a Logosz irodákban

a-cegalapitas-menete-budapesten-a-logosz-irodakban

Cégalapítás lépései:

 • munkatársaink rendelkezésére kell bocsájtani a szükséges okmányokat, adatokat.
 • Ennek tudatában ügyvédünk elkészíti az alapítóokiratot/társasági szerződést.
 • A papírok aláírása után a cégalapításhoz szükséges dokumentumokat azonnal elküldjük a cégbíróság részére.
 • Sikeres cégalapítás esetén a bejegyző végzés pár nap alatt megérkezik, melyről azonnali értesítést kap.
 • A bejegyzés keltét követő 8 naptári napon belül a társaság számláját meg kell nyitni, és a létesítő okiratban meghatározott tőkét a számlára be kell fizetni.

Várjuk Budapesten 15 irodánkban, amennyiben cégalapításon, vállalkozás indításon gondolkodik. Bátran kérjen tanácsot telefonon, e-mailen vagy személyesen!

Cégalapítás költsége

keyboard_arrow_up