cikkek

Adóbevallás 2018

Adóbevallás 2018: Ne maradjon le a fontosabb határidőkről!

Sokan úgy gondolják, hogy az adóbevallás elkészítése semmilyen személyes kötelezettséggel nem jár, hiszen a NAV elkészíti kérés nélkül is. Nagy hiba azonban ellenőrzés nélkül elfogadni az adóbevallás-tervezetet, hiszen az Ön felelőssége az adóbevallása pontos elkészítése.

Tovább olvasom
A Cégkapu várhat

A Cégkapu várhat

2018-tól még nem kötelező minden cég számára a Cégkapu használata.  A jogszabály a 2018. évre átmeneti időszakot vezetett be. 2018. január 1-től az elektronikus ügyintézés kötelező a gazdasági társaságok számára, azonban december 31-ig az ügyfélkapu és a tárhely szolgáltatást tartalmazó e-személyi igazolvány is használható lesz.

Tovább olvasom
Székhely lakásban

Székhely lakásban

Cégalapításhoz mindenképpen szüksége van egy székhelyre, ahová cégét bejegyeztetheti. A székhelyül választott ingatlannak saját tulajdonnak kell lennie, vagy a tulajdonosnak beleegyezését kell adnia az ingatlan székhelyként való használatához.

Tovább olvasom
Kötelező törzstőke emelés - Elindultak a büntetések!

Kötelező törzstőke emelés - Elindultak a büntetések!

100 ezertől 10 millió forintig terjedő PÉNZBÍRSÁG, végső soron pedig MEGSZÜNTETÉS várhat azokra a cégekre, akik nem tettek eleget a korlátolt felelősségű társaságok számára előírt kötelező törzstőke emelésnek. De még van lehetőség pótolni az intézkedést, a LOGOSZ segít!

Tovább olvasom
Mi a Cégkapu, kötelező a cégkapu

Közel a Cégkapu regisztrációs határideje!

A Cégkapu szolgáltatás 2018. január 01.-én indul, azonban már 2017. augusztus 31.-ig kötelező regisztrálni minden gazdálkodó szervezetnek.

Tovább olvasom